0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

JOGGER? ETEN DAT ALS BRANDSTOF DIENT

JOGGER? ETEN DAT ALS BRANDSTOF DIENT

Wie had kunnen raden dat amandelen, zwarte bonen, en donkere chocolade enkele van de beste etenswaren zijn die als brandstof dienen voor een jogger? Liz Applegate, PhD, van Runner’s World, deelt de 6 beste etenswaren die joggers elke week zouden moeten eten om hun gezondheid en topprestaties op peil te houden:

Winkels hebben een heel groot assortiment, maar meestal kopen we toch hetzelfde soort eten. Hier volgt een lijstje voor de volgende keer dat u boodschappen gaat doen.

1) Amandelen

Noten, en zeker amandelen, bevatten veel vitamine E, een antioxidant, dat een jogger nodig heeft. Er zijn niet veel voedingsmiddelen die zoveel vitamine E bevatten als amandelen. Een jogger zou 3 tot 5 keer per week een handvol amandelen moeten eten. Amandelen verlagen het cholesterol niveau, waardoor de kans op hart- en vaatziekten wordt verminderd.

2) Eieren

Eieren zijn een bron van proteïne. Een ei levert 10 procent van de dagelijkse behoefte aan proteïne. Ze bevatten ook alle aminozuren die een jogger nodig heeft voor zijn spieren, evenals vitamine K en choline. Vitamine K is nodig voor onze botten en choline is goed voor ons geheugen. Maak u geen zorgen om het cholesterol  in eieren, de meeste mensen die eieren eten hebben minder last van hart- en vaatziekten.

3) Volkoren graanproducten

Probeer graanproducten te eten waar tenminste 5 gram vezels in zitten en tenminste 8 gram proteïne. Perfect als ontbijt,  zeker omdat studies hebben aangetoond dat mensen die ontbijten gezonder zijn en hun gewicht beter onder controle hebben. Voor een jogger zijn graanproducten belangrijk omdat ze een bron zijn van koolhydraten.

3) Sinaasappels

Een jogger die veel sinaasappels eten, zal minder last hebben van pijnlijke spieren. Dit komt omdat sinaasappels een bron zijn van vitamine C. Sinaasappels leveren 100 % van onze dagelijkse behoefte aan vitamine C. De schil van de sinaasappel bevat herperidin dat het cholesterol en de bloeddruk verlaagt. Kijk hier wat allemaal mogelijk is met de schil van een sinaasappel.

4) Ingeblikte zwarte bonen

Ook weer een bron van proteïne, maar bevat ook veel vezels, foliumzuur, vitamine B en antioxidanten. Deze combinatie maakt dat zwarte bonen goed zijn voor ons hart en een verbetering van de bloedcirculatie.  Eet dit elke dag en uw cholesterol en bloeddruk zal naar beneden gaan.

De bloedsuikerspiegel wordt onder controle gehouden, -dat belangrijk is voor een jogger-, waardoor een gelijkmatige afgifte van energie plaatsvindt.

Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden met zwarte bonen, zoals toevoegen aan soep of gebruiken bij een chili. Klik hier voor het recept.

5) Gemengde groene salade

Elke variant van groene salade levert weer een ander voedingsmiddel. Probeer daarom te mixen. Ijsbergsla, krulandijvie, eikenbladsla, veldsla en de lollo bionda en lollo rossa, zijn slecht enkele voorbeelden. Elke soort bevat een uniek mengsel van fytonutrienten. Studies tonen dat fytonutrienten leeftijdsgebonden aandoeningen weren, zoals Alzheimer, kanker, aandoeningen aan het hart en diabetes. Deze fytonutrienten werken ook als antioxidant, dat noodzakelijk is voor joggers om schade aan de spieren door intensieve training tegen te gaan. Kijk hier om meer over verschillende soorten sla te weten te komen.

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons