0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

6 TIPS OM MEER ENERGIE TE KRIJGEN

6 TIPS OM MEER ENERGIE TE KRIJGEN

Wat is het toch heerlijk als je energie genoeg hebt om alles aan te kunnen. Helaas zijn de meeste mensen toch regelmatig uitgeput als ze een baan, kinderen, huishouden en sociale leven moeten zien te combineren.

Woman napping with her head resting on desk

1) Nuttig het juiste voedsel

Voedsel moet je natuurlijk energie geven, maar er is heel wat voedsel te koop dat je maag wel vult, maar je geen energie geeft. Kijk ook naar de E-nummers op de lijst van ingrediënten. Dit zijn allemaal kunstmatige toevoegingen, waarvan sommige nog schadelijk zijn ook. Kijk hier om meer informatie te krijgen over E-nummers. Voor een overzichtje van voedsel dat als brandstof kan dienen vind je hier.

2) Eet meer groen: groen = energie

Klinkt natuurlijk wel een beetje afgezaagd, maar daardoor is het niet minder waar. Alle groene bladgroenten en andere groenten leveren energie. Laat ze alleen niet een uur in een pan liggen koken, dan blijft er enkel groen over en geen energie! Rauwe worteltjes, paprika of radijsjes zijn een ideaal tussendoortje. Kijk hier om gezonde recepten te vinden.

3) Beter slapen geeft meer energie

Om goed uit te rusten moet je diep slapen. Om diep te kunnen slapen is het belangrijk dat je slaapkamer donker, koel en stil is. Ook is het beter om alcohol en cafeïne te vermijden.  Avonds al het licht een beetje dimmen en geen TV (of niet teveel). Probeer ook elke avond om ongeveer om dezelfde tijd te gaan slapen. Klik hier om meer informatie te krijgen over goed slapen.

Soms een schoonheidsslaapje middags van ongeveer een kwartiertje geeft je weer energie om de rest van de dag door te komen. De diepe slaap die zorgt dat je uitrust, duurt niet lang.

4) Vermijd koffie en suiker: de energie killers

Als je moe bent kan suiker of koffie je energie geven, maar dit zijn maar tijdelijke oppeppers. Door dit vaak en veel te gebruiken, let je niet op de signalen van je lichaam. Suiker heeft geen enkel nut voor je lichaam, klik hier voor meer informatie. Je haalt meer energie uit vetten, zoals nootjes. Stap over van koffie naar kruidenthee en ga na waarom je lichaam snakt naar koffie. Af en toe een kopje koffie kan uiteraard geen kwaad.

5) Verminder stress = meer energie

Stress is onvermijdelijk tegenwoordig. Het is al een kunst en vliegwerk om alles te regelen qua planning in een gezin. Dan kunnen er ook problemen zijn op het werk of familie die nodig een bezoekje gebracht moet worden.

Soms kan het helpen om een lijstje te maken van taken die nog gedaan moeten worden of problemen van je af te schrijven. Iemand anders kan ervoor kiezen om een rondje te wandelen om zijn/haar gedachten te ordenen of gaan mediteren. Kijk hier om meer tips te vinden hoe je stress kan verminderen.

6) Ga sporten: sporten geeft energie

Hoe sterker je lichaam is hoe meer energie je krijgt. Je lichaam kan meer aan. Door op een regelmatige basis te gaan sporten of te bewegen zal je op lange termijn minder uitgeput zijn. Uiteraard wordt je van sporten moe (op het moment zelf), maar je lichaam wordt beter voorzien van zuurstof, waardoor je weer meer energie krijgt. Klik hier om meer voordelen van sporten te vinden. Mocht je een blessure hebben dat je belet om te sporten, kijk hier om te kijken of een speciale sporttape je kan helpen.

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons